English

Márkák és tervezők

Vissza

KENNETH COBONPUE EMAIL PRINT

Tervező / gyártó

Kenneth Cobonpue

Biográfia

     „A kezdetektől egy újfajta látásmódot kutatok: a tiszta érzékenységet keresem a tervezésben. Nem találtam Milánóban. Sem New Yorkban. Az otthonomhoz találtam a legközelebb, a trópusi Cebu szigetén."

Kenneth dizájnhoz vezető útja 1987-ben kezdődött a New York-i Pratt Intézetben, ahol ipari formatervezést tanult. Diákévei alatt  inas volt a neves bőr és famegmunkáló műhelyben, Firenze közelében. 1994-ben bútormarketinget és előállítást tanult az Export Akadémián, Németországban. 1996-ban hazatért a Fülöp Szigetek-i Cebuba.

Védjegye

      „...Egy VILÁGPIACI RÉST foglalok el a bútoriparban, mert kizárólag fenntartható, organikus alapanyagokat használok Ázsiából.

Az emberek ma lazábbak, ezt is figyelembe veszem a munkáimban. Lejjebb ülünk, a kanapék mélyebbek, a stílus minden alkalomhoz passzoljon.

Az emberek sokat is utaznak, és szeretik hazahozni a világ egy kis darabját otthonukba. Remélem, a tárgyaim a világ ezen szegletére emlékeztetik őket, a kultúránk és a népünk sokszínű szépségére...”

Helyi eredetű, organikus anyagokat integrált innovatív kézműves technikákkal, amivel alternatívát teremtett a modern dizájn nyugati definíciójának.

Díjai

Kenneth Cobonpue munkái külföldön és hazájában is elismerést aratnak. Évente általában két új ötlettel varázsolja el közönségét. Számos holliwoodi produkcióban is találkozhatunk munkáival.

Referenciák

Olyan jelentős projekteket jegyez, mint: Nobu éttemek (US, HK), Amirandes Hotel (Crete), Fontana Park Hotel (Lisbon), Mandarin Oriental Hotel (Mexico), Motif Lounge (US), The Vine Hotel (Madeira), Z bar (Cebu) W Hotels (Maldives).