English

Alapanyagok

Vissza a lap tetejére

Future in Nature - organikus luxus

Az egyedi SUNMOON kollekció elsősorban tömörfa, bőr, nád- és pálmafélék felhasználásával, kizárólag kézzel készülnek. Az anti-allergén bútorok, lámpák és dísztárgyak a teret öltöztetve alkalmazkodók: akár klasszikus, modern vagy kortárs miliőben.

Öko Sikk - fenntartható fejlődés

Első számú szempont, hogy a természetes állapothoz a lehető legközelebb maradjon a végeredmény.
A szakszerű bánásmód a legmagasabb minőségi elvárások mellett innovatív megoldásokra épül és környezetbarát. Tervezőink az anyagok környezeti hatásokra adott válaszaiból kiindulva alkotnak, így a létrehozott minimalista vagy éppen organikus formák rendkívül időt álló struktúrák, intim és közösségi terekbe egyaránt.

A belső terek kialakításán túl a SUNMOON képviselte márkák rendkívüli kültéri választékról gondoskodnak!

 • ABAKA \ Pálmafélék \

  ABAKA \ Pálmafélék \

  Ismert nevén Manila kender, a banánpálma rokona. Leveleiből kihúzott szálai rugalmasak, így a világ legerősebb rostkötele, színe a csontszíntől a sötétbarnáig terjed. Só- és vízálló! Ezért egykor a hajógyártásban széles körben használták, később a bútor- és a textiliparban is elterjedt. A környezettudatos életmód kedvelte abaka reneszánszát éli a lakberendezésben, mert gyorsan újratermelhető és egészséges.

  Kelméje a TINALAK: természetes fényével elegáns, könnyen tisztítható és időt álló szövet. Vizes helyiségekben, wellnessek só barlangjaiban és minden olyan külső vagy belső térben ideális, amelyeknél kiemelt szerepet kap az anti-allergén, organikus anyaghasználat.

 • BURI \ Pálmafélék \

  BURI \ Pálmafélék \

  A kókuszpálmák családjából az egyik legmagasabbra növő fajta. Fájából háromféle alapanyagot nyernek: buri, raffia és buntal. Vaskos szárától jellegzetes, legyezőszerű leveléig szinte minden részét hasznosítják: a legnemesebb mindközül az ellenálló levélgerinc. Igen masszív és rugalmas, akár öt méter hosszúságú is lehet.
  Korábban a mindennapi háztartási és egyéb használati eszközök készítéséhez nélkülözhetetlen volt. Manapság az újrahasznosítás és a természetesség egyre növekvő igényével ismét a figyelem középpontjába került. Nagy szilárdsága és tartóssága lehetővé teszi, hogy kiemelt szerepet kapjon a high-end bútorok és lakberendezési tárgyak előállításában.

 • BAMBUSZ \ Nádfélék \

  BAMBUSZ \ Nádfélék \

  A leggyorsabban és a legmagasabbra növő fűféle. Egy kimeríthetetlen, megújuló erőforrás, amely reneszánszát éli a környezettudatos formatervezésben. Rendkívül rugalmas és terhelhető, Keleten a hosszú életet szimbolizálja. A bútoripartól a gasztronómiáig igen sokrétű a felhasználása történelmi idők óta. Egyedülálló tulajdonsága, hogy egy éjszaka alatt akár egy métert nő. Egy éven belül lignifikálódik – fás szerkezetűvé alakul.
  A gondos és szakszerű előkészítést követi az innovatív megmunkálás: klasszikus, modern és kortárs stílusban egyaránt a luxus hotelek és magán klinikák minőségi elvárásai szerint!

 • RATTAN \ Nádfélék \

  RATTAN \ Nádfélék \

  A bambuszhoz hasonló nádféle, ám tulajdonságai a fáéhoz állnak közelebb. Ellenálló, masszív és rugalmas; hossza a kétszáz métert is eléri. Több száz fajtája ismert, mégis csupán néhány alkalmas a bútorgyártásra!
  Szintén a hajógyártás egy közkedvelt alapanyagaként tartották számon, és gyakran szerkezeti eleme az építőiparnak is. Ma meghatározza a design-bútortervezést, Kenneth Cobonpue bútorainak gyakran tartószerkezete. Szabad vonalakat engedő, könnyed formálhatóság jellemzi, és felülete alkalmazkodik minden változatos igényhez: festhető, pácolható.

  Kenneth Cobonpue rattan feldolgozási újításáról itt olvashat bővebben, vagy böngésszen a kollekciónkban.

 • MARHABŐR \ Bőrök \

  MARHABŐR \ Bőrök \

  A SUNMOON olasz kollekciója a világ elegáns és jelentős ellátóitól, prémium marhabőrből készül. Változatos színekkel, díszvarrásokkal, kéderezéssel.

  A KC dizájnok kizárólag újrahasznosított, laminált marhabőrből készülnek, amely tartósabb és cseppálló a párnázott változattal szemben. Mintára nyomott, festett felülettel, díszvarrással érkezik, általában két színben: sötétbarna és karamell.

 • MAHAGÓNI, DIÓ \ Fafélék \

  MAHAGÓNI, DIÓ \ Fafélék \

  Földünk bőséges és sokoldalú növénye megfelelő gondoskodással megújítható, szemben a kőszénnel, a kőolajjal és a nemesfémekkel. E világszerte termesztett, értékes haszonfák, a nyugati fajtákhoz képest világosabb tónusúak és puhábbak. A SUMOON kollekciót import tölgy, dió és juhar bútorok adják a gyártók által preferált helyi mahagónin túl.

  MAHAGÓNI
  vízállósága miatt változatos iparágak nyersanyaga. Vöröses színe, ellenállósága és könnyű megmunkálhatósága miatt népszerű egzóta.

  DIÓ
  exkluzív és különösen értékes fajta. Sajátos mintázata és keménysége miatt igen elterjedt alapanyag a bútorgyártásban.

 • POLIETILÉN \ Környezetbarát műanyagok \

  POLIETILÉN \ Környezetbarát műanyagok \

  A SUNMOON kültéri bútorok kézzel fonott polietilén, ismertebb nevén polirattan vagy polinaturál szálakból készülnek. E luxus minőségű, kortárs műanyag ötvözetek igen jól ellenállnak a környezeti hatásoknak: só-, klór és vízálló, ellenáll a hőmérsékletváltozásnak (-20 és +60 fok között!), de az UV sugárzásnak, a szennyeződéseknek és a testápoló és naptejeknek egyaránt. Rendkívül könnyen tisztítható! Mindezeken túl a polietilén környezetbarát: nem mérgező és teljes mértékben újrahasznosítható.

 • KÁRPITOK és SZŐNYEGEK \ Textilek \

  KÁRPITOK és SZŐNYEGEK \ Textilek \

  Enteriőrökbe első osztályú európai, általában a tér stílusához és színeihez igazított, személyre szabott kárpitokat használunk gyártóink és hazai partnereink által. Kültérre az exkluzív Sunbrella cég az USA-ból biztosítja a legújabb generációs, impregnált kárpitokat, amelyek az elegáns megjelenésen és a széles választékon túl finom tapintásúak, garantáltan tartósak, UV- és vízállók!

  SZŐNYEGEK
  A világ több pontján, kézzel és géppel készülnek. Anyaguk lehet gyapjú, akril vagy selyem és mindezek variációi. Gazdag stílus, minta és színválasztékban, akár egyedi igények szerint is rendelhetők.